Kapitel 5: Vem är Olivia Ekvall? del 2

Brooke drevs till vansinne av sin frustration över att inte hitta Olivias akilleshäl. Alla hon frågat sa enbart bra saker om henne. Hon satt förtvivlad på en parkbänk och funderade ut på vad hennes nästa drag skulle bli, när hon fick syn på något vitt som rusade förbi henne. Vänta nu. Vad det där inte likt beskrivningen på Maya? Brooke reste sig upp sprang efter hunden. Hon ropade Maya efter den men hunden bara fortsatte springa vidare.



Mot sin vilja gav Brooke upp. Det var ingen idé att försöka komma ikapp en hund som sprang. Det hon kunde göra nu var att försöka lista ut vart Maya var på väg. Med tanke på den riktningen som hunden försvann, fanns det några möjliga platser längs vägen. Det var bara för henne att undersöka de genom uteslutnings metoden. Det första som dök upp var ett mindre fiskeställe, men det visade sig vara en nitlott. Ingen hund i sikte.



Nästa ställe var kyrkogården. Det var inget ställe Brooke ville spendera någon längre stund på. Trots att det var dag kunde hon känna rysningar längs ryggraden, men även känslan av att vara iakttagen. Hon försökte strunta i den känslan medan hon ropade på Maya och till hennes lättnad dök hunden upp bakom buskarna.
- Kom här Maya. 




Olivia var verkligen tacksam över att hon hittat Maya. När hon fick höra att Maya befunnit sig på kyrkogården, förbannade Olivia sig själv att hon inte tänkt på det tidigare. Hon förklarade att hennes mamma nyligen gått bort och bandet Maya hade haft till henne. Brooke såg att hon var nära till tårar och en kort stund kände hon medlidande för Olivia, men kom sedan på att hon var ju faktiskt Nathans fru och stod i vägen för de två. Det gjorde henne till en fiende. En vänskap mellan de var omöjligt.




Brooke tog emot sin betalning och gick därifrån. Medan hon var på väg hem beslöt hon att sluta försöka hitta en akilleshäl på Olivia. Det var inte rätt väg att gå trots allt. Hon var helt enkelt för omtyckt av alla.



Nu kunde hon däremot inte vänta längre på att få se Nathan. Hon hade redan varit i Sunlit Tides en hel vecka utan att få träffa honom. Som tur var visste hon precis vart hans företag låg och bestämde sig för ta ett besök dit nästa dag. Av att ha varit på kyrkogården tog verkligen på hennes krafter och hon kände att lite vila var nödvändigt. Kyrkogårdar gjorde henne alltid illa till mods. Väl hemma ringde hennes mobil. Det var Mike Wallet. Han hade hört hur snabbt hon hittat Olivias hund Maya och tyckte därför att hon var värd en befordran. Hennes nya titel var nu Bluffutredare och det gav henne tillgång till ett fingeravtryckskit. Mike sa att hon nu kunde ta sig an lite större fall.  



Brooke visste inte vad hon skulle säga men fick fram ett svagt tack. Efter att hon lagt på mobilen lyste det i hennes ögon. Med en befordran kommer även en högre lön och med en högre lön kunde hon äntligen fixa lite mer på sitt hus. Med en ny energi började hon genast på att fundera ut på hur hon skulle bygga huset. Ett sovrum vore inte dumt samt ett bättre badrum. Kanske dags att köpa ytterkläder också, nu när värmen börjar på att försvinna. 

2 kommentarer:

  1. Du skriver "vars" hela tiden, det är väldigt irriterande. Det heter "var" eller "vart" (beroende på vad du beskriver, de flesta gånger verkar det vara "vart" du menar).
    I övrigt en mycket bra och trevlig berättelse, hoppas att du fortsätter så!

    SvaraRadera
  2. Tack för du uppmärksammar det. Ska försöka tänka på det i fortsättningen. Roligt att du tycker om min berättelse :).

    SvaraRadera