Kapitel 4: Vem är Olivia Ekvall? del 1

Nu när Nathan hade familj krävdes all Brookes list till att få honom tillbaka. Det första som låg på listan var att lära känna hans fru för att hitta hennes svagheter. Länge hade Brooke funderat på hur hon skulle kunna närma sig henne när ett ypperligt tillfälle dök upp. Deras hund var spårlöst försvunnen. Vilket passade henne perfekt och hon ringde genast till Olivias mobil. Olivia bad henne komma till paradisparken eftersom det låg i hennes jogging rutt. Brooke tog fram sin karta för att se hur hon skulle ta sig dit, men först bytte hon om så att inte Nathan skulle kunna känna igen henne genom Olivias beskrivning. Väl på plats synade hon Olivia. Det var ju typiskt att hon var en sådan mamma som tog hand om sig själv. Varför kunde hon inte vara en mamma som bara degar hemma? Hon må ha en snygg kropp men jämfört med mig så syns det rynkor i hennes ansikte. Vad kan hon vara? Kanske runt 30 år?


Olivia beskrev hur deras hund Maya försvann. Brooke skrev ner allt i hennes anteckningsblock och berättade att hon skulle höra av sig så fort hon hittade hunden. Först tog hon ett besök till deras hem och spanade runt efter ledtrådar.


Det fanns inga tydliga ledtrådar i närheten av deras hem åt vilket håll hunden Maya kunde ha försvunnit. Brooke bestämde sig för att höra med grannarna om de sett något och samtidigt kunna fråga hur Olivia är. De hade inte sett vart Maya tagit vägen och berättade bara bra saker om Olivia. Tydligen hjälpte hon till att undervisa deras son som hade problem med matematik. Vilket de var oerhört tacksamma över när de båda två var dåliga på matte. Jaha, så hon är smart och omtänksam....Men vänta bara. Jag ska nog hitta något dåligt med henne.


Grannarna gav inte Brooke det hon ville veta, men hon hade fått fram att det fanns en park här i närheten och att de brukade se hunden Maya där ibland. I parken stötte hon på Kai Kahale och gick fram och frågade om Olivia.

- Ursäkta, du råkar inte veta vem Olivia Ekvall är?
- Hmm, Oliva Ekvall säger du. Är det inte hon som håller i välgörenhetsmässan varje år? Jo, det måste vara hon. Jag känner henne inte personligen men hon gör verkligen vårt samhälle till det bättre. Har jag inte helt fel så ordnade hon även nya skolböcker förra året. Böckerna skolan hade var under all kritik. Därför sponsrade jag mer än gärna till det när Olivia frågade mig. 



Alltså vad är det här? Är hon något jädra helgon eller?! Ingen kan ju vara så godhjärtad. Brooke kände hur frustrerad hon blev när ingen verkade ha något illa att säga om Olivia. Vad är hennes akilleshäl egentligen?Alla har ju något...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar